TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

5 причини, поради които фирмите трябва да инвестират в Google AdWords

0

45% от малките предприятия използват PPC реклама. След като започнете да генерирате реализации за бизнеса си и се убедите в ефективността на тази форма на реклама, може да увеличите бюджета си.

Като собственик на бизнес или маркетинг специалист, няма по-лошо нещо от това да не се случва нищо. Когато липсват запитвания от формуляра за контакт, онлайн поръчки или телефонни обаждания, трябва да направите нещо.

Наскоро прочетох нелепа статия, която гласи, че не трябва да използвате Google AdWords реклама поради следните причини:

1. Плащате за кликвания.
2. Трудно е да се конкурирате с големите компании.
3. Имате ограничен брой знаци.
4. Грешките могат да ви струват скъпо.
5. Не пасва на вашата сфера на дейност.

Ще ви обясня защо тази статия е напълно неточна и как можете да развиете бизнеса си незабавно чрез AdWords. Агенцията ни управлява множество кампании, така че имаме богат опит, когато става въпрос за реклами от типа плащане на клик (pay-per-click).

1. Плащате за качествени и стратегически кликвания.

С PPC рекламата вие плащате само за ключовите думи, за които стратегически наддавате и искате да се показвате. Например, ако сте водопроводчик и искате да генерирате нови потенциални клиенти за "водопроводчици в близост до мен", можете да наддавате само за тези ключови думи и ще бъдете таксувани само, когато някой кликне върху вашата реклама и посети сайта ви.

Според доклада за икономическото въздействие на Google, фирмите имат средни приходи от $ 2 на всеки $ 1, който харчат за AdWords.

Можете ли да се сетите за друга форма на реклама, в която намерението за покупка е по-високо? Вашият потенциален клиент буквално пише и въвежда това, което иска и търси в Google, а рекламата Ви ще се покаже само въз основа на ключовите думи, които избирате и ще бъдете таксувани единствено, когато някой кликне върху нея.

Ако управлявате добре отчета си за думите за търсене в Google Adwords и добавяте отрицателни ключови думи, можете да генерирате невероятно количество качествен трафик към сайта си.

Уверете се, че оферирате по интелигентен начин, използвайки широко съвпадение, съвпадение по фраза или точно съвпадение, за да имате качествен трафик.

2. Можете да се конкурирате с големи компании.

За разлика от телевизионните реклами през 80-те и 90-те години, когато бизнесът се нуждаеше от значителен бюджет, за да бъде излъчен, можете да започнете да работите с AdWords само за 300 лв. Теоретично, можете да започнете и с по-малък бюджет, но 300лв./месец е минималният, който препоръчваме на нашите клиенти. Причината, поради която препоръчваме този бюджет е, че можем да получим достатъчно кликвания и данни, за да направим промени и подобрения, които да генерират реализации.

Според CLUTCH, 45% от малките предприятия използват PPC реклама. След като започнете да генерирате реализации за бизнеса си, независимо дали става въпрос за покупки при електронна търговия или за запитвания през контактни форми, и се убедите в ефективността на тази форма на реклама, може да увеличите бюджета си.

Ако проследявате правилно реализациите и може да оправдаете възвръщаемостта на инвестицията с показателя ROAS (return on advertising spend или възвращаемост на разходите за реклама), можете да удвоите разходите си за реклама. Това е хубавото на AdWords. Може да проследявате ефективността и след като кампаниите Ви са печеливши, може да инвестирате повече. Ако не виждате резултати, кампанията може да бъде паузирана с едно кликване.

3. Бъдете креативни с ограничен брой знаци.

Хората са обсебени от качествения рейтинг за AdWords. Те мислят, че ако поставят ключовата дума, по която наддават в рекламния текст, техният качествен рейтинг ще се подобри и цената им на клик ще се намали.

Ще ви разкрием една тайна. Ако всички наддават за фразата "агенция за дигитален маркетинг" и я включват в заглавието на рекламата, няма да има нищо, което да отличава вашата реклама от тази на конкуренцията. Не правете копито на рекламата си сходно на всички останали.

4. Грешките могат да ви струват скъпо.

Според главния изпълнителен директор на Disruptive Advertising, 61% от бюджетите на Google AdWords са напълно пропилени. Грешките могат да доведат страхотен успех или пълен провал за вашата AdWords кампания. Същото важи и за всеки компонент на бизнеса. Ако имате лош счетоводител, вашата документация може да се окаже неизправна и да бъдете санкционирани. Ако до сега не сте настройвали кампания в AdWords, ви препоръчваме да го възложите на сертифициран от Google експерт, тъй като това ще ви спести време и пари. Бъдете откровени с управляващия PPC рекламата и го информирайте, че искате да научите тактиките, които използва, така че да можете да направите това сами, ако имате време и сте готови да научите занаята.

По-долу са най-големите грешки, които най-често виждаме при AdWords реклама:

Неправилно офериране, неправилно използване на типовете съвпадение - широко съвпадение, съвпадение по фраза и точно съвпадение
• Не проследявате отчета за думите за търсене и не добавяте отрицателни ключови думи
• Неправилни настройки за проследяване на реализациите, което води до неточности в отчетите и грешни заключения и решения
• Лош рекламен текст
• Насочването по местоположение не е правилно настроено въз основа на бизнес целите
• Неправилното разпределение на бюджета - Бюджетът трябва да бъде по-добре разпределен към най-печелившите звена от бизнеса или областите, в които бизнесът се стреми да расте
• Неправилно офериране за дата / час - за много фирми не е необходимо да наддават в рамките на 1 до 6 часа сутринта.
• Лоша целева страница, при която потребителят е изложен на съдържание, което не е пряко свързано с това, което е видял в рекламния текст

5. Не пасва на вашата сфера на дейност.

Ако не се сещате за термин за търсене, който ще помогне на потребителите да научат повече за вашия бизнес, то тогава Facebook или Instagram може би са по-добър вариант за вас. По-голямата част от фирмите могат да се възползват от предимствата на Google AdWords и да генерират незабавен трафик към техния сайт по подходящи ключови думи.

Ако се извършва правилно, AdWords рекламата може да бъде златна мина за вашия бизнес. Хубавото е, че ако искате да започнете да работите с AdWords, кампанията може да бъде създадена за по-малко от час и може да окаже значително дългосрочно въздействие върху бизнеса ви.

Прочетете още: Външната реклама е ефективна. Защо не я използвате?

Add comment


( 1 Vote )