TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

5 причини да продължите да рекламирате във Facebook

0

Facebook все още е сред най-големите социални медийни платформи в света, с милиарди нови активни потребители на месец. Социалната медия може да постави бизнеса ви пред аудитория, която трудно ще достигнете иначе.

С нарастващата популярност на социалните медийни платформи като Snapchat и Twitter, особено сред младите хора, може би си мислите, че рекламата във Facebook е загуба на време. Но фактът е, че това не е така.
Facebook все още е сред най-големите социални медийни платформи в света, с милиарди нови активни потребители на месец. Социалната медия може да постави бизнеса ви пред аудитория, която трудно ще достигнете иначе.

Представяме ви пет причини, поради които трябва да рекламирате във Facebook:

1. Това е най-бързият начин да достигнете до огромно количество хора за кратък период от време.
При 80 милиона бизнес страници, конкуренцията във Facebook е голяма. А с промяната на алгоритъма миналата година, стана по-трудно от всякога да се появите в секцията „Новини“ (News Feed) на потребителите. Това може да звучи като негатив, но истината е, че рекламите ви във Facebook все още се показват в новините на правилните хора - тоест, тези, които действително ще се ангажират с вашето съдържание.

За да достигнат до още по-широка аудитория, някои фирми избират да плащат за реклами във Facebook. Чрез изразходването на допълнителен бюджет, вие не само ще достигнете до повече потребители, но можете да насочите тези реклами към подходящите хора. Ако бюджетът ви го позволява, разходите си струват.

2. Можете да насочите рекламите си въз основа на почти всичко.
Насочването на рекламите Ви гарантира, че хората, които най-много ще се интересуват от Вашия продукт или услуга, действително ще виждат рекламата Ви. Както знаем, Facebook събира голямо количество данни за своите потребители. Вместо да се страхувате от този факт, трябва да се възползвате! Можете да съставите реклами, които да се виждат от хора, следващи вашите конкуренти, или да зададете реклами, които да се показват на аудитория, подобна на вашата. Последната ще се показва на хора, които съответстват на демографските признаци на вашата аудитория, но все още не са намерили вашата марка / продукт / страница. И освен, че можете да рекламирате към хора, които все още не знаят, че съществувате, можете да насочите рекламата си и към настоящите си последователи и клиенти, за да обявите промоции, разпродажби или нови продукти, от които може да се интересуват. Други платформи може и да набират популярност, но Facebook остава един от най-добрите начини за разпространение на посланието.

3. Имате достъп до неограничена база данни с информация.
През 2014 г. 25% от потребителите на Facebook , което се равняваше на повече от един милиард души, заявиха, че повечето от техните постове могат да се виждат от всеки в или извън Facebook (т.е. публично). Тези настройки ви дават възможност да научите колкото можете повече за вашата целева аудитория, включително продуктите, които купуват и харесват, както и езика, който използват, за да обсъждат тези продукти. След като решите как да насочите рекламите си, можете да използвате тази информация, за да изградите маркетинговата си стратегия и съдържание, за да привлечете вниманието и интереса им.

4. Има голям шанс да достигнете до целевата си аудитория във Facebook.
Осемдесет процента от всички потребители на Instagram живеят извън САЩ, а 68% от всички потребители са жени. Нещо повече, потребителите на Instagram са млади, като само 32% от възрастните онлайн имат акаунти в Instagram. Тези ограничени демографски данни могат да затруднят достигането на целевата ви аудитория. Facebook, от друга страна, обхваща по-широка демографска група, тъй като по статистика 79% от възрастните имат акаунт в платформата.

Дори ако целевата ви аудитория е по-млада, 83% от възрастните, които имат деца тийнейджъри са приятели с тях във Facebook. Това означава, че всеки път, когато тези родители споделят или публикуват вашите продукти, техните деца могат да го видят. И не забравяйте, че родителите купуват неща за децата си, така че насочването на някои от рекламите ви към тях няма да ви навреди.

5. Вашата аудитория лесно може да се свърже с вас.
Ако публикациите на вашия бизнес във Facebook привлекат вниманието на потенциален купувач, за тях е лесно да оставят коментари и въпроси или да изпратят бързо съобщение до страницата ви. Повечето фирми могат моментално да отговорят на тези съобщения. Всъщност 42% са в състояние да направят това в първата минута от получаването на известие. Бъдете сигурни, че всички онези, които имат достъп до вашия бизнес профил във Facebook, разбират, че колкото по-бързо отговаряте на съобщенията, толкова по-добре. Общото ви време за отговор е публикувано на страницата ви.

Facebook прави общуването с аудиторията ви лесно. Не сте ограничени откъм изображения / видео или знаци. Във Facebook всичко опира до скоростта. Повече от 4 милиарда публикации биват споделяни всяка една минута, което дава на Вашите реклами и съдържание по-голям шанс да бъдат споделени и да станат viral, отколкото в други социални мрежи.

От всичко казано по-горе става ясно, че Facebook е и ще остане доминираща движеща сила в изграждането на отношения между бизнеса и техните клиенти.

Прочетете още: Девет от най-добрите рекламни кампании за външна реклама

Add comment


( 1 Vote )