TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Защо дигиталните билбордове трябва да бъдат интегрирани в маркетинговия ви микс за 2019

0

Какво прави този рекламен формат толкова привлекателен за технологичните гиганти, че да насочват бюджетите си към OOH? И защо трябва да го интегрирате в маркетинговия си микс тази година?

Напредъкът при събирането на данни за местоположението на потребителите дава възможност на рекламодателите да проследяват движението на своите потенциални клиенти в реалния свят, за да изградят успешна стратегия за външна реклама.

Рекламата върху дигитални билбордове се е увеличила с 35% от 2010 г. според PricewaterhouseCoopers и се очаква да надмине традиционната външна реклама до 2020 г. Може би още по-изненадващо е, че външната реклама е единствената традиционна медия, която е отчела растеж през изминалата година, достигайки приблизително 33,5 млрд. долара приход според глобалната прогноза на NAR.

Netflix наскоро похарчи $ 150 милиона за външна реклама на Лос Анджелис Сънсет Стрип, ограничавайки възможността на големите стрийминг конкуренти да привлекат вниманието на офлайн аудиторията чрез билборди. С такъв огромен дял в дигиталната външна реклама (DOOH), Netflix гарантира показа на своите реклами когато и където иска.

Но Netflix не е единствената компания, която се възползва от ефективността на led екраните. Apple, Google и Amazon са едни от най-големите инвеститори във външната реклама, поставяйки технологичните компании начело на тенденцията в DOOH. И така: Какво прави този рекламен формат толкова привлекателен за технологичните гиганти, че да насочват бюджетите си към OOH? И защо трябва да го интегрирате в маркетинговия си микс тази година?

Офлайн въздействие

Според проучване на Deloitte, 89% от потребителите на смартфони казват, че гледат телевизия на своя телефон. С цялото това изобилие от цифрови устройства, как маркетолозите знаят дали рекламите им действително се виждат?

Тук външната реклама има предимство. Независимо дали сте в задръстване докато пътувате за работа или вървите по Витошка, трудно е да пропуснете впечатляващите творчески дисплеи. Този прост факт не бива да се пренебрегва. А HD екраните са още по-привлекателни и въздействащи от традиционните съоръжения.

Гъвкавост на led екраните

При дигиталните билбордове може да избирате по кое време на деня да рекламирате, за да се възползвате максимално от пиковите часове на трафика.

Също така, може да пренасочвате потенциалните клиенти, които виждат дигиталната ви билборд реклама, към сайта или приложението ви, с подканваща фраза. Според проучване на Асоциацията за външна реклама на Америка, посещенията на сайта и приложенията на фирмите се увеличават с 15%, в резултат на DOOH рекламите, а според рекламните консултанти WARC, 46% от потребителите, които са видели реклама на дигитален билборд, са използвали търсачка след това, за да намерят дадения продукт или бранд.

Все повече компании виждат ефективността от дигиталната билборд реклама – от утвърдени технологични гиганти до новосъздадени фирми. Възможностите за ангажиране на целевата ви аудитория чрез иновативни, творчески и ненатрапчиви начини са безгранични и правят дигиталната външна реклама идеален подход за популяризиране на марката и продуктите ви. DOOH кампаниите и стратегиите, които включват не само дигитални билбордове по пътищата, но и в моловете и метростанциите, ще преобразят начина, по който брандовете комуникират с потребителите.

Прочетете още: Как да изготвим добра билборд реклама?

Add comment


( 1 Vote )