TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Instagram стартира нова функция за онлайн пазаруване

0

Новата опция на Instagram позволява на потребителите да правят покупки, без да напускат приложението.

Instagram пусна функцията "Checkout on Instagram“, която позволява на потребителите да купуват продукти, без да напускат приложението. Към момента обаче, тази опция е налична за ограничен брой марки - 23 на брой, някои от които Adidas, Burberry, Dior и MAC Cosmetics. Компанията заяви, че ще направи функцията достъпна за повече брандове през следващите месеци.

От известно време насам, Instagram се отдаде на това да направи пазаруването в платформата си по-лесно. С пускането на "Checkout on Instagram“, приложението затваря процеса на онлайн търговия в Instagram, съкращавайки пътя от откриването на продукта до покупката. Това, от своя страна, е улеснение както за рекламодателите, така и за потребителите.

Потребителите ще могат да кликнат върху маркер за пазаруване на даден продукт, за да видят повече подробности за него. След това ще се визуализира бутона „Checkout on Instagram“, а при избор на този бутон, потребителите ще въвеждат начин на плащане, адрес за доставка, e-mail и други. Данните ще бъдат запазени, така че да не се въвеждат при всяка поръчка.

За защитата и обработването на плащанията, Instagram си партнира с PayPal. А с цел финансиране на функцията и компенсиране на разходите за обработка на плащанията, Instagram ще има „такса за продажба“.

"Checkout on Instagram“ понастоящем е достъпна само чрез затворена бета версия за потребителите в САЩ, но социалната мрежа съобщава, че броят на потребителите, които кликат върху маркерите на продукти всеки месец се е увеличил от 90 на 130 милиона от септември до сега.

Прочетете още: Защо дигиталните билбордове трябва да бъдат интегрирани в маркетинговия ви микс за 2019

Add comment


( 1 Vote )