TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Интерактивни дигиталните билбордове – новата рекламна комуникация

0

В днешно време сме свикнали всичко около нас да се променя за секунди. От смартфони до холограмни часовници, ние живеем все...

British Airways #lookup

В днешно време сме свикнали всичко около нас да се променя за секунди. От смартфони до холограмни часовници, ние живеем все повече в един свят, където дигиталната реалност е преобладаваща за все повече хора. В този свят, всеки от нас е част от необятния свят на дигиталните технологии и съзнателно или не е в дадена интеракция с тях.

Като част от градската среда, рекламната комуникация за външна реклама не може да не се възползва от дигиталните технологии. Взаимодействието на такава кампания с потребителите постига впечатляваща ефективност на рекламната комуникация. Потребителите се забавляват истински чрез интерактивните билбордове, умно направени спирки или сити лайтове и това се предава нататък J. Интерактивните билбордове са различни по вид - има такива, който са свързани с дадена WiFi мрежа, други са обвързани с мобилни приложения, чрез които може да борда да има интреакция с потребителя, а трети имат различни сензори в зависимост от целите на рекламната комуникация.

В последните няколко години е имало немалко комуникационни кампании обвързани с интерактивни рекламни билбордове, но една от най-запомнящите се кампании, е тази на British Airways. Интересното при тази кампания, е че  билборда не прави  директно взаимодействие  с хората, но ги кара да забележат билборда. След това една голяма част от потребителите го споделят в социалните мрежи и така чрез потребителите тази кампания става вайръл и печели награда на фестивала в Кан.

Какво всъщност представлява кампанията – в центъра на Лондон се изгражда билборд. Този билборд на пръв поглед е само изображение на малко дете, което е седнало на земята. Но след малко това няма да е един обикновен статичен билборд. На мястото, където е изграден билборда, се намира каре, което е под въздушния коридор, от който излитат самолетите на British Airways. В един момент от информационната кула на лондонското летище се изпраща сигнал с дестинацията на полета до билборд конструкцията посредством  Wifi устройство. В този момент детенцето се изправя и посочва самолета, преминаващ над билборда. Kампанията се развива с много визии и включва различни послания.

Тази кампания е забележима и дори впечатляваща, защото макар да сме обградени от всякакви дигитални и интерактивни технологии те не са навлезли в градската среда като двустранно интерактивни и затова са толкова впечатляващи. Най-вече обаче, колкото повече  дадената рекламна комуникация си взаимодейства с нас, толкова  повече остава в съзнанието ни. В случай, че се интересувате от такива кампании, моля свържете се с Росица Танева на 02 44 44 198

Add comment


( 2 Votes )