TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Комбиниране на цветове за контраст и цел

0

Високият цветен контраст на билбордовете е доказал, че подобрява припомнянето с 38%, така че рекламодателите трябва да обърнат специално внимание на избора на цвят, за да увеличат максимално рекламната си възвръщаемост.

Високият цветен контраст на билбордовете е доказал, че подобрява припомнянето с 38%, така че рекламодателите трябва да обърнат специално внимание на избора на цвят, за да увеличат максимално рекламната си възвръщаемост.
Изборът на цветове и комбинациите ще подобрят четивността на рекламната ви визия, ще привлечете вниманието и ще създадете силна визуална памет на вашето послание.

111

Графиката показва степен на четивност, като първата комбинация е най-острата, следвана от други примери, които все още произвеждат добър контраст. Тези комбинации работят, защото сдвояват цветовете, които могат да бъдат силно отделени от човешкото око. Цветната стойност представлява относителната лекота или тъмнина на цвят. Черното контрастира добре с всеки цвят с лека стойност, а бялото работи с цветове с тъмна стойност.

222

Някои сдвоявания няма да работят, защото цветовете са прекалено сходни по цвят или стойност. Зеленото на червено създава треперещо оптично изкривяване, тъй като човешкото око се опитва да обработва подобни дължини на вълните на цветовете и да разделя изображенията.Зеленото и синьото, както при оттенък, така и по стойност, ще се слеят заедно за ефект с ниска видимост. Цветовите двойки могат лесно да бъдат тествани, като се направи черно-бяло фото копие на предложените цветове заедно. Ако те все още могат да бъдат прочетени, сдвояването ще работи за външни дизайни.


Универсални цветови асоциации


Защо знаците за спиране са червени и болничните знаци са сини? Цветните съобщения са вкоренени и носят свое собствено подсъзнание. Цветът ще засегне целевата Ви аудитория преди думите и номерата, така че рекламодателите трябва съзнателно да изберат цветове, които предизвикват положителни отговори и мотивират шофирането около рекламирането. Изследванията показват, че яркостта и интензивността на цветовете укрепват реакцията. Цветовете имат цикли на тенденции, които са идентифицирани от организации като Color Association of America, които идентифицират нововъзникващите цветови нюанси и други, които са изпаднали в неблагоприятно положение. Рекламодателите се насърчават да изследват цветовото значение, когато определят своята марка. Примерите за общи цветови асоциации за бизнеса са сини за здравеопазване, тъмно зелено за финансови услуги, тъмно синьо за бизнеса, светло розово за романтика, тюркоазено за почистване на продуктите и т.н. Пример за мотивационни цветове е червеното, за да се призове действие, жълто за създаване на оптимизъм и оранжево, за да увеличи апетита.

Виж още: Светлоотразителен винил - за да те видят по-добре

Add comment


( 3 Votes )