TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Маркетинг „от уста на ухо” (word to mouth)

0

Колко е хубаво нашият бизнес да получава така желаната реклама „от уста на ухо”. А всъщност тя е описана в маркетинга като реклама, която има следните видове:

Колко е хубаво нашият бизнес да получава така желаната реклама „от уста на ухо”. А всъщност тя е описана в маркетинга като реклама, която има следните видове:

  • Buzz маркетинг – вдигаме шум и да, по всякакъв начин J
  • Вирусен маркетинг (Viral) – тук трябва наистина добра идея, така че водещ е бюджета за .... криейтив!
  • Маркетинг чрез инфлуенсъри или такива, които оформят мнението на други (Influencer Marketing) – блогъри, влогъри, събития J
  • Евангелистичен маркетинг (Evangelist Marketing) – клиенти, активно убеждаващи други за ползите от бранда, ”адвокати на бранда” – тук съдържанието може много да помогне, особено за сектора на услуги
  • Уличен маркетинг (Street marketing) – маркетинг по необикновен начин на публични места. Начините са много, но най-зрелищните са с помощта на digital outdoor: street marketing
  • Стелт маркетинг (Stealth marketing) – дадено рекламно съдържание се пуска по много канали.


Възможностите във външната реклама, онлайн пространството и тяхната комбинация – цифровите технологии за външна реклама или digital outdoor,  са впечатляващи. Резултатите също.  Причината е, че „уличната” интеракция може да се пренесе в Интернет мълниеносно.

Стараем се обаче да наддръзнем себе си, и отиваме отвъд технологиите  - фокусираме се върху процеси като дизайн мислене и интерактивен медия маркетинг, или такъв, който чрез двустранно общуване с клиента да генерира продажби.  Този маркетинг е неразривно свързан с маркетинга чрез съдържание - например социалните медии и маркетинга там.

1

Ако рекламата е фойерверк, то социалната медия е тихият огън за разговори

Те са част от „маркетинга чрез съдържание”, като най-важно си остава собственото съдържание на собствен източник – сайт или блог. Съдържанието трябва да е:

Забавно

Информативно

Прегледно и добре онагледено

Образователно, но без нравоучения

Content is the king

2

От своя страна Н.В. Съдържанието пък е част от Маркетинг микса в дигитална среда, чийто канали се увеличават почти със скоростта на свободните гигабайти в Гугъл. Наскоро, например,  започнаха и рекламите в Spotify и LinkedIn, но в  Inmail частта.

grafika

Как да направим така, че тези канали да заработят за вашият бизнес?  Е, ще можем да кажем след фазата на проучване J След това ще приложим най-добри практики от разни сфери – от класическата маркетинг стратегия, през стратегия за маркетинг чрез съдържание,  до дизайн мислене за преживяването на Вашия клиент, независимо дали с lean или agile техники. Или пък енигматична амалгама, както обикновено.

Обадете ни се на 02/44 44 198 или ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за Вашата.

Add comment


( 2 Votes )