TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Рекламните грешки са често срещано явление независимо дали при новосъздадените или най-големите мултинационални корпорации. Представяме ви 5 такива, които трябва да избегнете, за да създадете наистина успешна рекламна кампания.

Рекламните грешки са често срещано явление независимо дали при новосъздадените или най-големите мултинационални корпорации. Въпреки че някои грешки могат да бъдат приписани на лош късмет или нерешителност, други се свеждат до проста липса на проучване и подготовка. Като собственик на малък бизнес, може да не разполагате с бюджета и ресурсите на компания от Fortune 500, но това не означава, че не можете да планирате внимателно рекламната си стратегия. Ето 5 грешки, които трябва да избегнете, за да създадете наистина успешна рекламна кампания:

1. Нямате стабилен бизнес и/или маркетингов план

Това е една от най-големите грешки, които можете да направите. Ако нямате ясна представа за своя бизнес модел и как искате да продавате, тогава как някой ще знае на какво да откликне? Да, може да имате нещо грубо написано на лист хартия, някъде там. И може би, в ума си знаете къде искате да отидете и как искате да стигнете до там. Но това не е достатъчно.

Седнете и отделете няколко часа, или дори дни, за да разберете в детайли всички характеристики на вашата дейност и вашия бизнес. Какви са потенциалните пречки? Какви цели искате да постигнете и кога очаквате да генерирате печалба? Това не само ще ви помогне да формулирате маркетингов план, но и ще бъде от жизненоважно значение за привличането на нови инвестиционни възможности. Просто гледайте няколко епизода на Shark Tank и вижте колко бързо предприемачите без бизнес план, биват измествани встрани.

2. Посланието е изцяло за вашата фирма, дейност, продукт…

Не е изненадващо, че може би сте направили тази грешка. В края на краищата повечето собственици на малки фирми са влели кръв, пот и сълзи в стартиращия им бизнес и се гордеят с това. Сега, те искат да кажат на света колко страхотен е този нов продукт или услуга. Но това е огромна грешка.

Повечето потребители не се интересуват от това колко е добър продукта или от невероятната нова услуга, която даден бизнес предлага. Никой не очаква с нетърпение следващото продажбено послание и със сигурност няма да се впечатли от това, че казвате, че сте различни. Всичко, което искат да знаят, е какво ще получат те. Как това ще им спести време или пари? Как ще подобри живота им? Как могат в замяна на малко пари да получат огромно удовлетворение. Направете посланието си за тях. Използвайте “вие” и “вашите” в съобщението си. Съсредоточете се върху техните нужди и те ще си купят, ако имате правилния подход.

3. Бизнесът не е подготвен за клиентите

Ето го и проблема на съчетанието от страхотен продукт и чудесна реклама - свръх поръчки. Двете заедно работят толкова добре, че може изцяло да изненадат малкия бизнес, като го претоварят с поръчки, а в резултат, това да доведе до ужасно първо впечатление за клиента. Изведнъж, вашият страхотен продукт е опетнен от счупен уебсайт, поръчки, които се изпълняват месеци и лошо обслужване на клиентите, поради недостиг на време.

Не искате да бъдете жертва на собствения си успех. Така че стартирайте внимателно и се уверете, че сте напълно подготвени за наплива от новия ви бизнес. Тествайте, тествайте и тествайте отново. Опитайте се да сринете уебсайта си (и се уверете, че имате напълно функциониращ сайт за оналйн продажби, готов за работа). Проверете всичко възможно и се подгответе преди да стартирате по-голяма рекламна кампания. Ако не го направите, можете да получите стотици отрицателни отзиви от клиенти, които никога няма да се върнат при вас.

4. Не сте определили целевата си аудитория

Може би мислите, че всеки може да използва вашия продукт или услуга, но реклама насочена към всички не рекламира на никого. Пълна загуба на време и пари е да стартирате рекламна кампания към широка аудитория. Представете си риболовен екипаж, който хвърля мрежите си в някоя случайна част от океана. Ще получат ли това, което искат? Ще хванат ли дори нещо, което може да се продаде на пазара? Може би ще имат голям улов, но само малка част от него ще им бъде от полза.

Същото се отнася и за вашия маркетинг. Трябва да знаете към кой да го насочите. Това означава да анализирате демографските данни, да използвате фокус групи, от които да получите обратна връзка за продукта или услугата, които продавате и да подобрите тези резултати. Повярвайте ни, искате да знаете пола, възрастта, професията, хобитата и доходите на хората, които най-вероятно ще купуват от вас. След като генерирате продажби от тази по-малка аудитория, мълвата ще се разпространи и можете да разширите мрежата… малко по малко.

5. Пренебрегвате конкурентите си

Вероятно вашият бизнес не е уникален. Да, може би сте добавили някаква уникална характеристика към вашия продукт или услуга, но като цяло навярно ще се изправите срещу много други компании, които предлагат подобни на вашите продукти или услуги. И ако не знаете и не предвиждате това, без съмнение ще се загубите в хаоса.

Прегледайте всичко, което правят най-преките ви конкуренти. Погледнете рекламите и социалните кампании, които създават фирмите във вашата индустрия. Какво обещават? Кой таргетират? Има ли нещо, с което можете да бъдете по-добри? Dollar Shave Club не беше нищо ново… компания, която продава самобръсначки на пазар, на който доминират големи марки с отлични рекламни кампании. Но Dollar Shave Club създаде реклама толкова възмутителна, честна и забавна, че стана вайръл и пожъна успех само за един ден. Ако се бяха опитали да продават продукта си по същия начин, както Schick и Gillette, щяха да потънат в неизвестност.

Вместо това, те преуспяват.

Покажете своята уникалност. Разграничете себе си. Ако не изглежда като реклама за вашата индустрия, поздравления… може би сте достатъчно различни, за да се откроите. И така, научете се от тези пет грешки и стартирайте кампания, която наистина ще има значение за вашия бизнес.

Прочетете още: Instagram стартира нова функция за онлайн пазаруване

( 1 Vote ) 

За контакт

Пандавижън ООД

Адрес:
София
ул. Ами Буе № 10-12, ет.1

Е-мейл: office@pandavision.eu

Телефон: +359 2 44 44 197; +359 2 44 44 198

Мобилен: /+359/ 0 8888 64 634; 0883 331 883

 
Loading...