TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Всеки от нас използва някаква социална мрежа, затова не е изненадващо, че те могат да имат ефект както върху продажбите на нашия бизнес, така и върху SEO оптимизацията на сайта ни.

Всеки от нас използва някаква социална мрежа, затова не е изненадващо, че те могат да имат ефект както върху продажбите на нашия бизнес, така и върху SEO оптимизацията на сайта ни. Използвайки правилните стратегии можем да увеличим не само генерираната печалба и да разширим бизнеса си, но и да подобрим авторитета на домейна (Domain Authority) и класирането на сайта в търсачките. Успехът в социалните медии се уповава на видимото присъствие на марката и висококачественото съдържание. Ето и някои идеи, с които да започнете:

Използвайте правилната платформа

Вероятно не всяка социална мрежа е подходяща за вашия бизнес. Някои от тях биха били по-полезни за малките предприятия и продажби на лайфстайл продукти например, докато други са по-подходящи за B2B компаниите и професионалните услуги. Социалните медии могат да направят чудеса за SEO-то и продажбите ви, но само ако сте на правилното място. Помислете къде вашата целева аудитория обича да прекарва времето си и се концентрирайте върху тази платформа.

Изградете и развийте своята общност

Броят последователи и връзки на вашия бизнес имат значително влияние върху класирането ви. Само се замислете – една компания с 50 последователи получава много по-малко ангажираност и авторитет, отколкото тези с над един милион. И не е толкова лесно, колкото си мислите, не може просто да купите няколко хиляди последователи, Google отчита качеството на аудиторията ви.

Вместо това трябва да развиете органично вашата общност. Това е бавен процес, но е ефективен, ако сте постоянни в стратегията и публикациите си. От публикуването на уникално, интересно и полезно съдържание, до комуникация с клиентите - има много мерки, които можете да предприемете, за да привлечете повече последователи.

Вашата общност обаче не се ограничава само до последователите. Ефективното използване на инфлуенсъри в социалните медии може да бъде изключително резултатно. Според проучване, около 40% от потребителите на Twitter са закупили продукт, след като са видели публикация на инфлуенсър за него.

Това е чудесен начин да увеличите продажбите си. Разработете инфлуенсър маркетинг стратегия и наблюдавайте как нараства вашата клиентска база. Можете да опитате различни подходи: включете продукта си в снимки или видеоклипове на инфлуенсъри или ги помолете да публикуват информация за опита им с вашата фирма/продукт. Можете също така да използвате и отзиви или уроци.

Помислите и над това как инфлуенсърите могат да ви предоставят автентични и висококачествени линкове. Като публикувате качествено и добро съдържание в социалните медии може да генерирате споделяния от тях, а също така и евентуални линкове от техните уебсайтове.

Насърчавайте ангажираността и споделянията

Потребителите в социалните мрежи искат да виждат ново съдържание редовно. Ще трябва да създадете редакторски календар, за да отговорите на очакванията им и да се уверите, че публикувате подходящо съдържание. Освен това, така може и да насърчите още сайтове да сложат линк към вашата статия/публикация. А по-големия брой различни външни линкове означава и по-добър авторитет.

Споделянията в социалните мрежи са важни за утвърждаването на вашата марка и съдържание, и могат също така да подобрят авторитета на вашия домейн. Така, колкото повече харесвания и споделяния имат вашите постове, толкова по-добре. Има няколко начина да увеличите броя им - от публикуване на добре подбрано, интересно съдържание до организиране на състезания „харесай и сподели“.

И още нещо - колкото повече хора споделят съдържанието ви, толкова повече нови последователи ще имате и обратното.

Следете разговорите

Социалните медии са чудесен начин да получите представа какво мислят клиентите ви. Може да научите много за вашата марка, конкуренти и индустрия, както и да разберете какъв вид съдържание търсят вашите последователи и да идентифицирате пропуски в контент маркетинг стратегията си.

Ако вашият бизнес се е наложил на пазара, вслушвайки се в клиентите си, или потенциалните такива, може да откриете какви са техните проблеми и да намерите начин да ги решите с вашите продукти. Може дори да получите идея за създаване на нещо изцяло ново, за да отговорите по-добре на техните нужди.

Работете с клиентите си

Работата с клиентите е страхотен начин да увеличите продажбите си чрез социалните медии. Според проучване проведено от Олапич, 70% от американските потребители са по-склонни да закупят продукт, след като са видели положителен отзив или публикация за него от друг клиент.

Всички знаем какъв е процесът на закупуване и той най-често включва сериозно проучване на продукта и отзивите за него. Положителните отзиви от други клиенти могат да помогнат за облекчаване на тревогите и притесненията на потребителите при закупуване на скъп продукт или пък такъв от непознат бранд.

Ако можете да насърчите клиентите си да споделят отзиви, публикации и изображения за вашия продукт, ще имате на разположение арсенал от генерирано от потребителите съдържание. Можете да споделите техните отзиви на вашата страница, а ако сте наистина добри в комуникацията и взаимодействието с аудиторията си, ще си спечелите и т.н. адвокати на бранда.

Инвестирайте в реклама

Ако публикувате много и качествено съдържание и ангажирате своята аудитория, но все още не виждате значително увеличение на последователите си, обмислете използването на платена реклама. Това е добър начин да достигнете до нова аудитория, което може би иначе няма как да направите, а повишената видимост ще бъде огромна помощ и за увеличението на продажбите ви.

Имайте предвид, че различните медии имат различни опции за реклама. В Instagram можете да показвате съдържанието си в Stories, както и в новините на потребителите, докато в LinkedIn можете да изпращате директни съобщения чрез InMail в допълнение на спонсорираните публикации. Платената реклама в социалните медии често е най-добрият начин да популяризирате нов или непознат бизнес.

Заключение

Социалните мрежи ви дават възможност да представите бранда си по начина, по който искате. Те ви позволяват да изобразите визията, ценностите и личността си и ви свързват директно с клиентите ви. Правете го правилно и ще изградите бизнес с доволни и ангажирани клиенти, които харесват не само вашите продукти или услуги, но и вашата марка.

Прочетете още: 5 често срещани рекламни грешки, които правят стартиращите фирми

( 1 Vote ) 

За контакт

Пандавижън ООД

Адрес:
София
ул. Ами Буе № 10-12, ет.1

Е-мейл: office@pandavision.eu

Телефон: +359 2 44 44 197; +359 2 44 44 198

Мобилен: /+359/ 0 8888 64 634; 0883 331 883

 
Loading...