TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Външна реклама

Интернет реклама

International Outdoor and Web

Не само Аутдор или Интернет маркетинг...

 

Pandavision™ е нов вид Маркетингова агенция, която съчетава Интернет, Мобилен и (:не:)традиционен маркетинг. Изготвяме цялостна стратегия, криейтив и изпълнение, в зависимост от целите на Клиента. Маркетинговите канали, в които най-много вярваме са Интернет (92% от населението го ползва), и Външната реклама по очевидни причини - тя ни посреща излезем ли от нашият дом. Планираме кампании Външна реклама за цялата страна. Използваме както собствена мрежа Билбордове и Мегабордове, така и работим с всякакъв тип рекламни позиции за аутдор. Предприехме, обаче, и следващата стъпка - съчетахме Дигиталните технологии със Външната реклама във впечатляващо Digital Outdoor портфолио. Така интеракцията между Вашия клиент и посланието на Вашия бранд започва на улицата или в автобуса, но мигновено се пренася в Интернет. 

Вече стана съвсем ясно, че традиционните медийни канали следва да се съчетават с интернет и мобилен маркетинг.  Вместо конвенционално продуктово позициониране, се набляга на „преживяването" на клиента с продукта/услугата.  Също така Вашият клиент може да бъде „пресрещнат", вместо прекъснат, на всяко едно място – буквално.  Следователно основната цел е създаването на здрава връзка между бранда и неговият потребител, основана на доверие, и дори вдъхновяваща емоция, в зависимост от точките на комуникация (touchpoints) с потребителя.

Поради тези и други нови параметри, ние, от Pandavision™, се превръщаме в изследователи и търсим най-подходящия набор от послания и канали за Вас. Практикуваме както многоканален маркетинг (multichannel marketing), така и традиционен, с едничката цел да се изработи индивидуално решение за маркетинговането на Вашият продукт или услуга.

Прочети повече ..

Нашите клиенти

Domaine Boyar
Domaine Boyar

domaineboyar.com

“Домейн Бойар” - частна винарска компания, производител и износител на българско вино.

Pamporovo
Pamporovo

www.pamporovo.me

Пампорово АД  - ски зона в курортен комплекс Пампорово, Orlovetz Hotel, хотел Перелик.

Efbet
Efbet

www.efbet.com

Efbet - верига казина и спортни барове в София.

Wooden Spoon
Wooden Spoon

www.woodenspoon.eu

Wooden Spoon е българска марка за био козметика, вдъхновена от идеята да предложи възможно най-чистата и истинска природна козметична грижа за бебета, деца и възрастни.

ХЕЛИОС ФЕМИЛИ ПРОПЪРТИС
ХЕЛИОС ФЕМИЛИ ПРОПЪРТИС

www.hfp.bg

Нов, модерен и луксозен, жилищен комплекс “HELIOS FAMILY PROPERTIES” е една мечта, която става реалност за всички нас!

Pizza Insomnia
Pizza Insomnia

www.insomnia.bg

Най-доброто решение за лошото студено време... #загрявадушата като топла ласка... В ноемврийска вечер... За гладните през ноща...

pre.B
pre.B

www.woodenspoon.eu

Wooden Spoon е българска марка за био козметика, вдъхновена от идеята да предложи възможно най-чистата и истинска природна козметична грижа за бебета, деца и възрастни.

Хотел “Огняново”
Хотел “Огняново”

www.hfp.bg

Нов, модерен и луксозен, жилищен комплекс “HELIOS FAMILY PROPERTIES” е една мечта, която става реалност за всички нас!

 Top Skills Recruitment
Top Skills Recruitment

www.topskills-bg.com

Top Skills Recruitment е международна агенция за подбор на персонал, която вече няколко години успешно свързва тези, които търсят работа, с тези, които предлагат отлична такава.

Edlanta
Edlanta

www.edlanta.com

EDLANTA е консултантска фирма, в областта на образованието и езиковото обучение в чужбина.

Tesy
Tesy

www.tesy.com

Производство на отоплителни уреди, бойлери, слънчеви колектори, соларни системи и други!

Светлина
Светлина

www.svetlina.net

Частни детска ясла, детска градина и училище „Светлина”.

Sergent Major Bulgaria
Sergent Major Bulgaria

facebook.com/Sergent-Major-Bulgaria

Oблекла и аксесоари за бебета и деца на възраст между 0 месеца и 11 години. Френски чар, безупречен вид и определено различен, това е мисията на Sergent Major.

Ортопедична болница „ВИТОША“
Ортопедична болница „ВИТОША“

www.vitosha-hospital.com

Болница „Витоша“ е специализирана ортопедична болница с 15 години опит в ендопротезиране, реконструктивна ортопедия и травматология.

Desizo Monni
Desizo Monni

www.desizomonni.com

Desizo Monni облича мъжа с въображение и неповторима елегантност. Марката създава за своите клиенти колекции, носещи истинската стойност на “Произведено в Италия”.

Френско училище и детска градина „Виктор Юго”
Френско училище и детска градина „Виктор Юго”

www.vhugo.org

Френският лицей „Виктор Юго” е част от най-голямата и най-престижната мрежа от международни училища в света.

Astral Holidays
Astral Holidays

www.astralholidays.bg

Водещ туроператор в България с мрежа от 19 офиса в страната и екип от над 200 квалифицирани специалисти.

Училища Максимум
Училища Максимум

www.maximumbg.com

Преподавателският опит и новаторство са нашата гаранция, че ще получите това, към което се стремите.

Хотел Хемус София
Хотел Хемус София

www.hemushotels.com

Хотел Хемус София се намира в широкия център на София и предоставя за гостите си услугите, които се изискват за категорията на стандартен тризвезден хотел.

Международен панаир Пловдив
Международен панаир Пловдив

www.fair.bg

Международен панаир Пловдив АД е международно, интелектуално, търговско и инвестиционно средище, контактна зона между Изтока и Запада.

La Skara
La Skara

www.la-skara.com

Заведение, водено от идеята за здравословния начин на хранене, а именно меса и зеленчуци необработени с химикали и консерванти.

Bononia Estate Winery & Vineyards
Bononia Estate Winery & Vineyards

www.bononiaestate.com

Вината на Бонония Естейт имат две отличителни xарактеристики, които ги обединяват деликатността, заедно с ненатрапчивите дискретни аромати и разпознаваемият сортов xарактер.

Vodka Savoy
Vodka Savoy

www.savoy.bg

Марката Savoy, като спиртна напитка е създадена в началото на 20-ти век в Холандия от холандската компания U.T.O. Nederland B.V. 

Lafka
Lafka

www.lafka.bg

Lafka предлага богат асортимент от продукти от първа необходимост по всяко време на деня. Киоските са удобно локализирани, за да са винаги „на пътя“ на клиентите.

fairplay
fairplay

www.fpi.bg

ФеърПлей Интернешънъл АД - строителство и управление на жилищни сгради и комплекси.

Miroglio
Miroglio

www.emiroglio-wine.com

Miroglio - италиански винопроизодител в България.

Integral
Integral

www.integral.bg

Интеграл - консултант за образование в чужбина!

Килъри
Килъри

www.kilari.bg

Професионален отряд за борба с вредителите.

Фарос
Фарос

www.pharos.bg

Фарос - първата и най-голяма верига училища за чужди езици.

Хотел ВЕГА
Хотел ВЕГА

www.hotelvegasofia.bg

Хотел ВЕГА София - елегантен стил и луксозен интериор.

Портфолио

Седем интересни фактa за билбордовете, които може би не знаете

Юни 27, 2018

Подхвърлете тези любопитни факти по време на следващото си пътуване, за да впечатлите семейството си или да размишлявате над тях, докато обмисляте защо външната реклама може да е умен ход за вашия бизнес.

Всеки ден виждате билбордове по пътищата, но колко наистина знаете за тях? Разбира се, вероятно сте чували удивителните статистически данни за билборд рекламата, като например това, че 75% от пътуващите са забелязали дигитален билборд през последните 6 месеца, а една трета от хората споделят, че са избрали фирма или купили продукт, след като са видели тяхна реклама на билборд.

Въпреки това, вероятно знаете малко за историята на билбордовете, техния невероятен обхват, или пък къде се намира най-големият билборд в света.

Подхвърлете тези любопитни факти по време на следващото си пътуване, за да впечатлите семейството си или да размишлявате над тях, докато обмисляте защо външната реклама може да е умен ход за вашия бизнес.

1. Първият известен билборд датира от преди 3000 години

Билбордовете са една от най-старите форми на реклама. Хиляди години преди публикуването на първия вестник в Англия през 1690-те или първата реклама по радио излъчена в Ню Йорк през 1922 г., в Тива, в Египет е бил поставен обелиск, който рекламира награда за връщането на избягал роб.

Съдбата на този беден роб е неизвестна, но египтяните много бързо осъзнават, че са намерили ефективен начин за разпространение на информация. Скоро след това започват да използват обелиски, за да публикуват закони, и откриват, че това е един забележителен начин да информират широката общественост за случващото се.

Дотогава единствения канал за масова комуникация са били публичните събрания или устното предаване на информация (от човек на човек). Тези предшественици на билбордовете насочват вниманието към ефективността за разпространението на дадено съобщение към много хора едновременно.

2. Електронните билбордове съществуват от поне около сто години

Несъмнено дигитални билбордове биват свързани с днешните времена. Съвременните дигитални билбордове дебютират в началото на 2000-та година. Но историята на електронния билборд започва преди много повече време. Oscar J. Gude, пионер в билборд рекламата, инсталира едно от първите електронни съоръжения в света - в Ню Йорк през 1904 г. То стартира с мигащо съобщение на Trimble Whiskey.

Gude вижда обещаваща перспектива за масова комуникация на площада, който сега познаваме като Таймс Скуеър. Той забелязва потенциала на мястото, което се вижда от посетителите на театри на Бродуей всяка вечер. Рекламата на уиски ги е приветствала докато са вървели към новоизградената метростанция. Хората по това време са казвали, че светещият знак се е виждал на около една миля разстояние, давайки на Trimble блясъкът и желаната забележителност.

3. Най-големият билборд в света се намира в Мадрид

Очаквахте да кажем, че е на Таймс Скуеър? Това би било добро предположение, но през месец февруари 2018, Мадрид, Испания, представи реклама, която изпревари всички останали. Със своите 5.265 квадратни метра този билборд е с размер на:

• 20 тенис корта
• Американско футболно игрище
• Мъжки хипопотам, в тегло

Мадридският билборд надмина предишния рекорд за най-голям борд с около 265 квадратни метра, според Гинес. Бордът рекламира Ford Espana и се появява на страната на Edificio España. Готин бонус факт: След приключването на кампанията, Ford дарява виниловата мрежа на Фондация „Apascovi ”, център за заетост, обслужващ хора с увреждания.

4. Билбордовете на Таймс Скуеър са видими в космоса

Говорейки за Таймс Скуеър, знаехте ли, че светлината от билбордовете може да се види от космоса? Истина е.

Член на екипажа от Експедиция 35 е заснел Ню Йорк по време на мисия през 2013 година. Астронавтите са казали, че не могат да идентифицират много от местата, но ясно са разпознали Сентръл парк, дълъг правоъгълник в средата на Манхатън, и ярко осветените билбордове на Таймс Скуеър точно до парка. Уви, надписът на отделните съоръжения не може да бъде прочетен от космоса, макар че това би означавало, че билбордът е твърде ярък.

5. Съществуват ароматизирани билбордове

Сетивата ви управляват вашите желания и когато виждате неща, които ви харесват на билбордовете, искате да ги купите. Ако това работи за едно сетиво, защо не и за друго? Това бе замисълът зад една уникална, макар и в крайна сметка не толкова успешна идея през 2010 г., когато магазин за хранителни стоки в Северна Каролина представи първия ароматизиран билборд.

Ухаел е на пържола на скара, и е привлякъл огромно медийно внимание, въпреки че не стартира такава тенденция. Оттогава насам има едва няколко подобни рекламни кампании върху билборд.

6. Мнозинството от хората забелязват билбордове

Според оценки на индустрията, вероятно сме изложени на до 4000 реклами на ден. Това е много голямо претрупване и в този смисъл преодоляването му ще бъде от полза за всеки рекламодател, който не иска да губи парите си.

И така, ще ви е интересно да научите, че хората наистина виждат рекламите на билбордовете. Проучване на Arbitron установи, че 71% от тях казват, че не само виждат билбордовете, а и действително забелязват какво има върху тях. И повече от половината впоследствие споделят нещо забавно, което са видели върху билборда, докато са били с друг човек.

7. Най-скъпият билборд в света струва $ 2,5 милиона долара

Връщаме се на Таймс Скуеър за нашия последен факт. Там се намира именно най-скъпият билборд в света. Google плати 2.5 милиона долара за наемане на билборд, когато дебютира в Ню Йорк преди няколко години. Технологичният гигант плати около 625 000 долара на седмица за наема - или около 125 пъти средната цена на билборд в Ню Йорк.

Въз основа на среднодневния трафик от 300 000 души, около 9 милиона нюйоркчани и туристи виждат този билборд през едномесечния му показ.

Едно нещо със сигурност е вярно за билбордовете. В продължение на хиляди години, те продължават да се развиват. Когато този първи обелиск е бил поставен, никой не е предполагал, че един ден ще виждаме билбордове от космоса! За да рекламирате своята марка чрез външна реклама, се свържете с нас и заедно ще обсъдим иновативните възможности за реклама на Вашия бизнес.

Прочетете още: 15 епични маркетингови провала

( 1 Vote ) 

Нашите услуги

Технологии за външна среда  (Дигитален Аутдор, Digital Outdoor)
Технологии за външна среда (Дигитален Аутдор, Digital Outdoor)

Като агенция за цялостно обслужване, имаме отдел за медиа купуване разбира се, обаче сме и доста съвестни към това коя медия е най-работеща за Клиента. 

Прочети повече...

Външна реклама
Външна реклама

Външната реклама е мощен маркетингов инструмент, който позволява както тактически, така и стратегически носители, с изключителен имиджов ефект. Това са причините, поради които бива широкозастъпена в комуникационните канали на големите компании. Рекламодателите ползват билбордове...

Прочети повече...

International outdoor
International outdoor

Външната реклама е среда, чрез която Клиентът достига до потребителите в движение. Ние я наричаме още  "Третото пространство". Това е времето, което прекарваме извън дома и извън офиса. Всички се придвижваме в градска и извънградска среда, затова рекламата там не може да остане незабелязана и си остава най-прекият път...

Прочети повече...

Маркетинг чрез съдържание – статии, вирусно видео и още
Маркетинг чрез съдържание – статии, вирусно видео и още

Класическият почин на Негово Величество, Маркетингът чрез Съдържание представлява статии, или видео, което се споделя през социални мрежи или медийни сайтове. 

Прочети повече...

Интернет маркетинг
Интернет маркетинг

Добрите онлайн маркетинг практики в големият океан, наречен Интернет, сега включват оптимизиране на страницата за търсачки (SEO optimization), според променените изисквания на Google, съвместено с Маркетинг чрез съдържание (Content Marketing) и Маркетинг за брандове чрез социални мрежи. 

Прочети повече...

Мобилни приложения
Мобилни приложения

Вашето мобилно приложение е готово за две седмици.

Мобилните приложения навлязоха внушително в ежедневието на активните хора, като разработчиците дори вече имат съществен опит какво работи и как да бъде представено към крайният клиент. Ако разработите Вашето мобилно приложение...

Прочети повече...

Рекламен труд и творчество
Рекламен труд и творчество

Пишем Вашият слоган, мото, сценарии за рекламни активности, статии, Фейсбук постове, Twitter, LinkedIn или Instagram публикации. Най-вече обаче, ние привеждаме в изпълнение Стратегията за Маркетинг чрез Съдържание – програмираме вашият сайт...

Прочети повече...

Дизайн
Дизайн

Способни сме да чуем клиента, да съзрем неговата мисия, ценности и нужди, и да създадем подходящото изображение или продукт, най-вече защото си обичаме работата, и сме любопитни и смели, що се отнася до това да се опита нещо ново. Изработваме корпоративен дизайн и лого, дизайн на изображения за външна...

Прочети повече...

Зелен маркетинг и зелена външна реклама
Зелен маркетинг и зелена външна реклама

В случай, че желаете да подчертаете устойчивостта на Вашият продукт/услуга или на ресурса, който влагате в него, Зеленият маркетинг е начинът, по който да се повиши разпознаваемостта на бранда...

Прочети повече...

Дигитални билбордове
Дигитални билбордове

Ерата на дигитализация при билбордовете вече достигна и до крайщата на полите на нейно превъзходителство госпожа Европа. В тон с динамичността и движението на дигиталните екрани, осъзнахме, че мултиглаголните конструкции като че ли най-добре пасват към бурното им развитие. И така: Консултираме относно възможности, заснемаме клипове на място за цяла и...

Прочети повече...


Медиа планиране за външна реклама, радио, телевизия и преса
Медиа планиране за външна реклама, радио, телевизия и преса

В зависимост от нуждите на бранда, както и от съответните бюджетни ресурси,  разработваме подробни медиапланове за класически медии като радио, телевизия, преса, външна реклама, списания, специализирани...

Прочети повече...

Изработка на уеб сайтове
Изработка на уеб сайтове

Изработваме уеб сайтове, като внимателно проучваме всички нужди на клиента. Правим независимо проучване за най-добрите практики в областта, след което изготвяме подробен анализ. Вземайки предвид всички фактори, предлагаме детайлен план за новия сайт. Така ние сме по-близо до Вашия Стратегически Уеб...

Прочети повече...

Клиентите за нас

 

"Фирмата спомогна за популяризирането на международните ни изложения за селско стопанство, вино, храни и оборудване „ Агра 2017“ и „Винария 2017“. Спечели доверието ни със своя професионализъм и коректност. Отличните ни впечатления са на база на добре квалифициран и отзивчив екип, бързи реакции и много добре поддържани рекламни съоръжения на ключови локации по Републиканската пътна мрежа."

Цветомир Гергов
Президент
"Международен панаир Пловдив" АД

 

"Кооперативността и коректността на екипа им ни мотивират да ги препоръчаме на всички професионалисти в областта на корпоративния маркетинг и комуникации. ...тяхната подкрепа и сътрудничество доведоха до постигане на нашите търговски цели - своевременна реализация на продажбите. Корпоративният ни анализ показа, че по време на кампанията за продажба на жилищни имоти, най-ефективна е била рекламата ни реализирана с помощта на "Pandavision". Това е най-добрата инвестиция в реклама, която проведохме през този бизнес цикъл. ...инвестиционният ни проект бе реализиран на 100%, като спестихме над 40% разходи за комисионни плащания, заради директните клиенти, привлечени от билборд тип Пиза на агенцията."

Илия Комитов
Директор Корпоративен Маркетинг
"ФеърПлей Интернешънъл" АД

 

"Опитът им в сферата на Интернет Маркетинга ни помогна с креативни идеи и оригинален начин за комуникиране на бранда. В подкрепа на всичко казано, представяме статистически данни от кампанията "Код Оранжево", постигнати само за две седмици:

- Увеличаване на харесванията на Facebook страницата ни с 129.94%;
- Интеракции - 51 433 броя;

- Влизания в сайта www.lafka.bg от Google банери - 24 589 броя;"

Милена Шаркова
Маркетинг Мениджър
"Табак Маркет" АД

Не пропускайте новините от нас

За контакт

Пандавижън ООД

Адрес:
София
ул. Ами Буе № 10-12, ет.1

Е-мейл: office@pandavision.eu

Телефон: +359 2 44 44 197; +359 2 44 44 198

Мобилен: /+359/ 0 8888 64 634; 0883 331 883

 
Невалидна форма
Sent successfully!

ул. Ами Буе № 10-12, ет.1

Телефон: (+359) 02 44 44 197; 02 44 44 198
Мобилен: 0 8888 64 634; 0883 331 883

office@pandavision.eu

panda karta

Loading...