TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

30 съвета за рекламен дизайн. Изградете визия, която приковава погледа

0

Ако искате да научите някои рекламни техники или дори да създадете своя собствена реклама, разгледайте тези 30 страхотни примера

Докато хората продължават да създават нови продукти, те ще продължат да създават и реклами. Това е най-старият и ефективен начин да се обяви на света „аз имам продукт, той прави това, и затова трябва да го купите“. В днешно време рекламите са станали много креативни, толкова, че вече имаме доста високи очаквания от тях. Но как да отговорим на тези очаквания?

Събрали сме 30 примера за прекрасно създадени реклами, от които можем да извлечем много мъдрост и съвети във връзка с криейтива.

Така че, ако искате да научите някои рекламни техники или дори да създадете своя собствена реклама, разгледайте тези 30 страхотни примера:

1. Бъдете семпли

Често, когато си представяме някаква реклама, ние си представяме ексцентрични изображения, които показват продукта, характеристиките и причините, поради които трябва да го купим. При популяризирането на своя продукт, разбира се, може да изберете да изобразите всички тези неща, или пък може да изберете да бъдете по-семпли.

Вижте, например, тази реклама от Lego, която връща времето назад и разчита на един образ и идея. Няма никакъв текст, просто, обикновено и лесно за разбиране послание, криещо се в самата визуализация. Тази реклама улавя сложната концепция на въображението в най-простата му форма.

Улавянето на тази по-обща идея по толкова семпъл начин не само прави рекламата ефективна, но също така й дава по-голям шанс да се хареса на повече хора. Единствените хора, към които е насочена пряко, са тези, които са играли с lego и са изпитали въображаемата игра, а това е доста обширна целева аудитория. Така че запазването на нещата по-просто (както по отношение на съобщенията, така и по отношение на дизайна) може да бъде еднопосочен билет за страхотна реклама.

реклама Lego


2. Използвайте Call To Action

Call To Action призивите се използват много в промоционалните рекламни брошури. В случай, че не сте запознати, Call To Action е кратък текст, който приканва публиката да предприеме дадено действие. Такива например са „Купете сега“, „Позвънете“ и т.н.

Призивите за действие работят изключително добре в рекламата, когато се използват внимателно и умело. Погледнете, например, този многоцелеви Call To Action на зоологическата градина Monarto. Той не само приканва потребителите да посетят зоологическата градина, но и помага да се обясни и контекстуализира изображението по-горе. Страхотно съчетани Call To Action, графика и концепция.

реклама

3. Насочвайте рекламите си към целевите ви групи от потребители

Всеки дизайн е насочен към конкретна група потребители. Изобразявайки тази група директно в рекламната визия е чудесен начин да сигнализирате, че говорите точно за тях. Но как да направите това, ако целевият ви пазар е доста широк?

Марката за самобръсначки Wilkinson Sword има много обширен целеви пазар. Рекламната им кампания се състои от серия от три реклами, всяка от които е предназначена да се хареса на различни групи потребители. С изобразяването на хора с различни черти на лицето и прически, които могат да им отиват, всяка реклама таргетира различна, но широка група потребители.

Със стартирането на кампания, състояща се от четири реклами вместо една, Wilkinson Sword има възможността да насочи рекламите си към различни хора. Накратко, така Wilkinson Sword е в състояние да таргетира не само конкретни типове хора, но и потребителите на самобръсначки като цяло.

реклама

4. Използвайте визуални метафори

Страхотен похват в рекламите е визуалната метафора. Тя представлява концепция, която се сравнява с друга (често несвързана) концепция. Объркани ли сте? Вижте този пример от Elter Drugs.

Тази реклама предупреждава обществеността за болестите, пренасяни чрез храната, като сравнява немит артишок с експлозив. Създавайки визуална метафора, Elter Drugs е в състояние да предаде силно послание за безопасността на храните и отдела им за стомашна и антибактериална терапия, без да показва никакви чувствителни изображения.

Когато създавате визуална метафора, работете върху нея, докато не получите такава, която е достатъчно ясна за потребителите от един поглед. Няма по-лошо чувство от това да покажеш на някого твоя дизайн и обратната връзка да е „Не го разбирам“. Работете за създаването на умна и интелигентна, но ясна и очевидна визуална метафора. Това не е толкова лесно, но възнаграждението почти винаги си струва.

реклама

5. Намерете скрити визуални взаимовръзки

Сигурен начин за създаването на изобретателна реклама е да откриете скрити визуални взаимовръзки с вашата сфера на дейност. Знаем, че това изобщо не е лесно, но вижте този пример и може би ще ви дойдат идеи и за вашата реклама.

Тази реклама е за онлайн услуга за запознанства Parship.com и изобразява символи на мъже и жени, които биват събирани заедно от цип.

Намирането на скрити визуални връзки може да ви даде уникален начин за популяризиране на вашия продукт. Опитайте се да обмислите концепции, свързани с вашето послание, такива които имат сходни форми, линии или контури, и се опитайте да измислите начин да съберете тези две концепции заедно, за да популяризирате вашето послание.

реклама

Очаквайте продължение…

Прочетете още: Незабравимите рекламни войни между популярни марки

Add comment


( 1 Vote )