TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

30 съвета за рекламен дизайн. Изградете визия, която приковава погледа. Част 2

0

Ако искате да научите някои рекламни техники или дори да създадете своя собствена реклама, разгледайте тези примери

6. Използвайте емблематични фигури и идеи

Има емблематични личности, идеи, предмети и концепции, с които повечето хора са много добре запознати. Рекламодателите често използват такива фигури и елементи в своите реклами, за да създадат нови значения.

Този пример за Samsung представя известния Винсент Ван Гог. Чрез използването на определени цветове, картини, лула и слънчогледи, потребителите получават куп емблематични визуални подсказки, за да разберат смисъла на рекламата веднага. Това бързо разпознаване на Ван Гог помага за разбирането на посланието „За автопортрети. Не селфита.”, тъй като хората, запознати с Ван Гог, вероятно също ще бъдат запознати и с факта, че той е художник и на автопортрети.

Чрез използване на емблематична фигура и концепция и добавянето на нова, забавна нотка, този дизайн създава „вътрешна шега“ сред потребителите, като същевременно придава културен аспект на продукта. Не се страхувайте да използвате емблематични идеи и концепции и да им дадете ново значение.

реклама

7. Използвайте мащабиране

Една от основите на дизайна е мащабът. Оразмеряването на определени елементи може да създаде всякакви ефекти, така че естествено, мащабирането е от основните техники в рекламата.

Вижте тази реклама на Staedtler - компания за канцеларски материали. На първо място, моливът е увеличен доста, но фокусът пада върху върха на молива, който е бил издълбан в катедрала с невероятни детайли. Използването на толкова увеличен обект не само приканва читателя да погледне по-отблизо, но и подсилва посланието „големите неща, започват от малки“.

Така че, играейки си с мащаба в дизайна, можете не само да създадете силно послание, но и да направите зашеметяваща визия.

реклама

8. Не се страхувайте да преувеличавате

Преувеличението е фантастичен инструмент в рекламата, ако се използва в разумни граници. Загатването, че вашият продукт може да направи нещо, което всъщност не може, е тънък похват, чрез който може да направите рекламата си забавна и впечатляваща, и не е заблуждаващо да въведете малко хипербола във вашия дизайн.

Този пример за спрей за буболечки на Raid показва, че продуктът е "убил" музикалните ноти на "Полетът на бръмбара" от Николай Римски-Корсаков, намеквайки, че Raid е достатъчно силен, за да убие абсолютно всякакви следи от буболечки, включително музикалните им интерпретации. Това твърдение е абсурдно и толкова очевидно невярно, че е смешно, но в никакъв случай подвеждащо.

реклама

9. Използвайте малко сюрреализъм

Не се страхувайте да промените малко изображенията си, за да създадете странен, сюрреалистичен или дори невъзможен ефект, който да допълни вашето послание.

Тази реклама за монтажните услуги на Ikea е вдъхновена от триъгълника на Пенроуз – известната невъзможна фигура, илюстрация на 3D триъгълник. Ikea манипулира образа на техен продукт по подобен начин, за да покаже, че понякога е трудно да се справим сами със сглобяването на мебелите и го представя по забавен начин.

Подобно на оригиналния триъгълник на Пенроуз, този дизайн е очарователен за гледане, а също и много умело улавя посланието на Ikea, чрез използването на невъзможен и сюрреалистичен елемент.

реклама

10. Покажете го, не го казвайте

В много от арт школите има общо правило „показвай, не казвай“, което означава, че никога не трябва да обясняваш нещо, когато можеш да го покажеш, и това не е изключение, когато става въпрос за реклама.

Тази реклама на Curtis Tea е пример за това. Curtis Tea са избрали да покажат, вместо да кажат, чрез визуализиране на сетивата вкус и мирис. Те можеха просто да поставят текст на визията, гласящ: „Този чай има вкус на портокал и шоколад“, но вместо това Curtis Tea представят какъв е вкуса на чая чрез визуализиране на портокал във формата на чайник и парченца шоколад.

Когато създавате собствената си реклама, имайте предвид, че вероятно много други марки, рекламират подобен на вашия продукт и имат подобни послания, затова използвайте възможността да покажете характеристиките и идеите, които заобикалят продукта ви, а не да пишете за тях. Това ще създаде много по-силен и траен ефект.

реклама

Очаквайте продължение…

Прочетете още: 30 съвета за рекламен дизайн. Изградете визия, която приковава погледа. Част 1

Add comment


( 0 Votes )