TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

30 съвета за рекламен дизайн. Изградете визия, която приковава погледа. Част 3

0

Ако искате да научите някои рекламни техники или дори да създадете своя собствена реклама, разгледайте тези примери

11. Направете рекламата си интерактивна

Рекламите са предназначени за аудиторията, да имат стойност за нея, така че защо да не привлечете аудиторията в процеса на създаване на тази стойност? Помислете как аудиторията ви ще взаимодейства с вашата реклама - могат ли те да добавят нещо към нея или да взаимодействат с рекламата по някакъв начин, за да извлекат повече смисъл от нея?

Тази реклама от Berrge Tattoo привлича вниманието мигновено, изисквайки от потребителите да приложат уменията, които е необходимо да имат, за да кандидатстват. Това не само помага на марката да филтрира неопитните кандидати, но и помага за изграждането на ориентирано към детайла отношение за Berrge Tattoo като марка - с един куршум два заека.

реклама, дизайн

12. Старайте се рекламният ви текст да е кратък и ясен

Първото поколение реклами бяха само текст – текстово каре, което обяснява продукта, характеристиките му, къде може да бъде закупен и т.н. Но времената се промениха, степента на внимание от страна на потребителите се намали и времето стана по-ценно, така че сега, краткият и ясен рекламен текст е това, към което трябва да се стремите и което, в много случаи, е най-ефективно, особено ако е придружено от силен визуален образ.

Този пример е за рекламата на Land Rover, която се състои само от две думи рекламен текст и супер силна визуализация, което я прави грабваща вниманието и същевременно интелигентна реклама. Land Rover се съсредоточават върху една характеристика на автомобила и поставят акцент върху нея.

Когато създавате рекламата си, имайте предвид, че този кратък и ясен текст е много по-лесен за запомняне и възприемане. Аудиторията ви ще прочете вашето съобщение веднага щом погледне рекламата.

реклама, дизайн

13. Използвайте разпознаваеми символи

Ние се сблъскваме със стотици хиляди символи всеки ден - икони на приложения, бутони, пътни знаци, дори емотикони, така че символите са бърз начин да се изразите (и е валиден за много езици!).

Вижте как тази реклама на Capacitate използва персонализирана версия на пинче, за да символизира поставянето на даден бизнес на картата. Тази интерпретация на иконата не само създава силна визуализация, но и помага рекламата да се насочи към определен пазар - по-технологично образовани хора, които използват онлайн карти.

Обмислете използването на символи в рекламата си, за да създадете силно, бързо и сравнително универсално послание. Удивително е как една обикновена форма, като кръг със заострен долен край, може да сигнализира незабавно идеята за местоположението. Защо да не се възползваме от това!

реклама, дизайн

14. Използвайте оптични илюзии

Ако подхожда на посланието на вашия бранд, използването на оптични илюзии може да създаде много интересен и запомнящ се ефект. Една от причините е, че повечето оптични илюзии изискват от потребителите буквално да спрат и да се вгледат – а това не е ли основната цел на рекламата?

В този пример марката за лечение на акне Oxy изисква от потребителите да се фокусират върху образа на продукта в продължение на 20 секунди, в резултат на което петната избледняват, възпроизвеждайки ефекта от лечението с препарата им за акне. Тази реклама е замислена изключително умно, тъй като, за да види илюзията, потребителят трябва да се вгледа в продукта.

Направете проучване относно оптичните илюзии, открийте какво е възможно да се използва за вашите продукти и послание и експериментирайте, за да създадете увлекателна илюзия, която наистина помага да предадете вашето послание по най-добрия начин.

дизайн реклама

15. Използвайте умишлено цветовете в дизайна

Цветът е много силен инструмент в рекламата. Можете да зададете определен тон или композиция с цвят, да създадете определени емоции, или цветът може да е водещия мотив на композицията.

Тази серия реклами на френския зъболекарски център Centre Dentaire Paris Loft използва цвета като мотив, като изобразява обикновено жълти предмети в перлено бял цвят, допълвайки го с надпис „Ние не харесваме жълто“. Това използване на "неправилни" цветове е доста дразнещо и грабва вниманието, като същевременно прави посланието изключително силно.

Затова използвайте цветовете в дизайна си умишлено, независимо дали ще изберете те да имат раздразнителен, интригуващ или привличащ погледа ефект. 

Още съвети при избора на цветове, може да видите тук: Комбиниране на цветове за контраст и цел

дизайн реклама

Очаквайте продължение…

Прочетете още: 30 съвета за рекламен дизайн. Изградете визия, която приковава погледа. Част 2

Вижте и: Pepsi обмисля използването на билборди в космоса, за да прожектира логото си сред нощното небе, с помощта на сателити

Add comment


( 1 Vote )