TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

17-те най-въздействащи думи в рекламата

Авг 04, 2019
0

Ето 17 думи, които ако се използват правилно и разумно, резонират с потребителите и спомагат за продажбата на стоки и услуги.

Думите продават. Винаги е било така и така ще бъде, особено в днешния свят на социални медии, където текстът е водещ. Хората са поизоставили вестниците и телевизията и сега се свързват с брандовете чрез Facebook, Twitter, Instagram и блогове, където рекламодателите имат 3 секунди (не 30), за да продават продукт или услуга.

Въпросът е, кои думи въздействат на потребителите?

Ето 17 думи, които ако се използват правилно и разумно, резонират с потребителите и спомагат за продажбата на стоки и услуги.

Топ 17 думи в рекламата

1. Ти. "Ти" е най-мощната дума в рекламата и има защо - тя е лична. – „Нека поговорим за теб.“ Хората инвестират в себе си, така че ако обещаете да направите хората богати, това е едно нещо, но ако кажете: "Ще те направя богат", това е друга история. "Вие" също е дума, която трябва да използвате, когато говорите с клиентите си. И когато го правите, говорите за любимата тема на човека :).

2. Резултат. Тази дума е синоним на успех. Всички искаме резултати, независимо дали става въпрос за почистващ препарат за домакинството или за банков мениджър. Това е въздействаща дума и защото e обещание, което помага на потребителя да рационализира покупката.

3. Гаранция. Просто помислете за начина, по който използваме тази дума в ежедневието. – „Гарантирам, че ще се прибера до 17:00.“ – това е вашият начин да премахнете всякакво съмнение. В рекламата, гаранцията е обещание, направено от фирмата към потребителя и се разглежда като ангажимент. Гаранциите за връщане на пари са особено силни, защото премахват риска от изпробването на нов продукт. И ако се притеснявате, че ще ви разорят, не е така. Обикновено, малко хора са толкова раздразнени от продукта, че искат възстановяване на парите, а и е прекалено голяма разправия за тях да го върнат. Използвайте този метод само ако можете да покриете гаранцията, или вашето финансово състояние и име ще бъдат засегнати.

4. Любов. Тази дума може да се използва в различни форми и има много значения. Може да бъдете "влюбени" в нещо (като нови обувки), или може да "обичате" как нещо работи или действа. Разбира се, трябва да сте разумни в използването й. Едно е да се каже: "Ще се влюбиш в начина, по който ухае", когато говориш за парфюм. Съвсем друго е да се каже, "Ще се влюбиш в препарата ни за тоалетна." Никой не се влюбва в препарата за тоалетната.

5. Доказано. Когато имате съвсем нов продукт, а не нова версия на съществуващ продукт, има един труден момент, който трябва да преодолеете. Той произтича от това, че клиентите се сблъскват с нещо непознато. Те могат да искат да изчакат да прочетат мненията за този продукт, да попитат приятели и роднини, или вие може да им помогнете да преодолеят това колебание, като сами им осигурите доказателството, което им е необходимо. Просто се убедете, че може да подкрепите всички твърдения, които правите.

6. Безопасност (или сигурност и защита). Ние искаме да знаем, че нашите инвестиции са защитени или че нашите деца играят с играчки, които отговарят на най-високите стандарти за безопасност. Искаме храна, която е била инспектирана. Въпросът е как да говорим за сигурността. Понякога се появява естествено, като при бебешките продукти или предмети, които са предназначени да осигурят безопасност. Понякога обаче тези думи са отрицателни, защото повдигат съмнение, например, "нашите бургери са 100% безопасни за ядене."

7. Спестявам. Ако наистина можете да обещаете да спестите на някой пари, би било глупаво да не го изтъкнете. А що се отнася до спестяването на време, времето е пари, и всеки иска да спести от това.

8. Ново. Повечето хора искат най-новите продукти, дори и да не са толкова нови на пазара в действителност. Потребителите винаги искат следващия нов смартфон, най-новия модел автомобил, новата машина за еспресо, и са готови да платят за тях.

9. Най-добър. Когато се използва правилно - като "най-добър в класа", например. Най-доброто обаче е субективното в рекламата. Не може да рекламирате "най-добрата чаша кафе в света", освен ако нямате конкретни доказателства за това.

10. Сега. Незабавното удовлетворение е важно за хората, особено в тази ера на динамичност - безплатна доставка и незабавно сваляне на филми и музика. Просто се уверете, че когато казвате сега, наистина имате предвид сега. И не забравяйте за другия начин на използване на думата в рекламата - да накараме клиентите да "действат сега". Думата има силно въздействие, особено когато се съчетава с изказ, който създава спешност. Например, „Обадете се сега и ще получите безплатна доставка и допълнителен продукт безплатно“.

11. Безплатно. Когато нещо наистина е безплатно, потребителят ще забележи и ще откликне. Въпреки това, често думата е последвана от малките звездички, които водят потребителя до фин шрифт гласящ "безплатен пробен период". И все пак, безплатни мостри, безплатна доставка, купете един продукт и получете втори безплатно, както и други подобни, наистина безплатни оферти, правят тази дума толкова влиятелна в рекламата.

12. Увеличение. Тази дума е абсолютно задължителна за B2B рекламите. Когато лицата, които взимат решения, търсят продукти, те търсят възможност за повишаване на инвестициите или производителността. Тази дума подчертава как вашият продукт осигурява осезаема стойност, като например увеличаване на продажбите или пък времето със семейството.

13. Опитайте. Ако мислите, че думата "купете" е твърде агресивна, пробвайте нещо по-деликатно. Един от вариантите е думата "опитайте", която е мотивираща и ориентирана към действие, но няма да натовари хората, които не са съвсем готови да се обвържат с покупка все още.

14. Възможност. Хората от вашата целева аудитория имат някаква цел, която биха искали да постигнат. Дайте на клиентите си възможността, която търсят, независимо дали това е възможност за кариера или просто възможност да си отпочинат.

15. Най-лесният. Потребителите и вземащите решения искат продукти, които улесняват живота им. Ако вашият продукт или услуга има потенциала да улесни даден процес, тогава рекламирайте това.

16. Сравнете. Ако тарифите или офертите на фирмата ви са по-добри от тези на конкурентите, използвайте думата "сравни", като предизвикате потенциалните си клиенти да направят собствено сравнение. С тази дума вие ще демонстрирате увереност и способност да застанете зад вашата марка и да дадете възможност на клиентите ви да правят собствени заключения за това, защо вашият продукт е най-добрият.

17. Уникален. Използвайки тази дума, вие ще генерирате чувство за привлекателност, което ще грабне вниманието на хората. Започнете с това, което отличава вашите продукти от конкурентните. Ако имате уникален таен сос например, нека клиентите ви разберат за това.

Прочетете още: Как да използваме социалните медии за увеличаване на продажбите и подобряване на SEO оптимизацията

Add comment


( 1 Vote ) 

Нашите услуги

За контакт

Пандавижън ООД

Адрес:
София
ул. Ами Буе № 10-12, ет.1

Е-мейл: office@pandavision.eu

Телефон: +359 2 44 44 197; +359 2 44 44 198

Мобилен: /+359/ 0 8888 64 634; 0883 331 883

 
Loading...