TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Pepsi обмисля използването на билборди в космоса, за да прожектира логото си сред нощното небе, с помощта на сателити

Авг 10, 2019
0

От PepsiCo заявиха, че руското им дъщерно дружество е договорило партньорство със StartRocket за "проучвателен тест за реклами в стратосферата". Дейностите ще са във връзка с енергийната им напитка Adrenaline Rush.

Руската фирма StartRocket възнамерява да показва реклами чрез множество микро сателити

Гигантът за безалкохолни напитки PepsiCo се консултира с руската фирма StartRocket, която предлага възможността брандовете да прожектират своите лога в нощното небе чрез спътници ниско в орбитата.

От PepsiCo заявиха, че руското им дъщерно дружество е договорило партньорство със StartRocket за "проучвателен тест за реклами в стратосферата". Дейностите ще са във връзка с енергийната им напитка Adrenaline Rush.

StartRocket съобщават, че ще използват множество микро сателити за прожектиране на фирмени лога ниско в земната орбита - нa oĸoлo 400 ĸм. виcoчинa oт зeмнaтa пoвъpxнocт. Caтeлититe щe ca oбopyдвaни cъc cпeциaлни плaтнa c гoлeминa 10x10м., cлyжeщи ĸaтo пиĸceли. Изображения на техния сайт показват как рекламите могат да „плават“ в небето. 

"Космосът трябва да бъде красив", се казва в сайта. "С най-добрите брандове нашето небе ще ни удивява всяка нощ."

Не всички са въодушевени от идеята, обаче. Някои хора в социалните медии се обединиха около твърдението, че това е "космическо замърсяване", а други призовават за бойкот на продуктите на PepsiCo.

Pepsi твърдят, че партньорството със StarRocket е "еднократно събитие" и за момента не планират да тестват по-натам технологията.

StartRocket съобщават на своя уебсайт, че ще таксуват компаниите за разполагане на орбитална реклама в нощното небе по $ 200,000 (£ 153,000) за осем часа, а с $ 500,000 ще покрият 10 дни от космическата реклама.

Технологията все още не е тествана и StartRocket в момента търси финансиране в размер на 25 милиона долара, за да направи реалност рекламната платформа.

Това не е първият път, в който е обмисляна възможността за реклама извън земното пространство. Японска стартираща компания пък цели да постави билбордове на повърхността на Луната до 2020 година.

Базираната в Токио Ispace събра $ 90 млн. през 2017 г., за да стартира това, което тя нарича "лунна икономика", която включва (поне частично) създаването на „малки билборди“ на Луната, които могат да се видят от Земята.

Фирмата също така планира да използва парите за мисия до Луната, както и за да изследва повърхността й.

Друг японски космически стартъп има за цел да разположи микро сателити, за да създаде изкуствен метеоритен дъжд над Хирошима през 2020 г. с надеждата да предостави "изцяло ново ниво на забавление".

Прочетете още: 30 съвета за рекламен дизайн. Изградете визия, която приковава погледа. Част 2

Add comment


( 1 Vote ) 

Нашите услуги

За контакт

Пандавижън ООД

Адрес:
София
ул. Ами Буе № 10-12, ет.1

Е-мейл: office@pandavision.eu

Телефон: +359 2 44 44 197; +359 2 44 44 198

Мобилен: /+359/ 0 8888 64 634; 0883 331 883

 
Loading...