TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

30 съвета за рекламен дизайн. Изградете визия, която приковава погледа. Част 4

0

Ако искате да научите някои рекламни техники или дори да създадете своя собствена реклама, разгледайте тези примери

16. Нека празното пространство бъде функционално

Празното пространство в дизайна помага да го оставите да "диша" и същевременно го прави семпъл и подреден. Въпреки това празното пространство не е просто естетически инструмент. Всъщност, той може да бъде и функционален инструмент, който да помогне за създаването на смисъл за ключовото послание на рекламата Ви.

Погледнете този пример на Kit Kat, който използва празно пространство, за да привлече вниманието към основната фокусна точка на дизайна. Използването на празно пространство тук помага и да се улови идеята за паузиране - почивка, тишина, релаксация и т.н.

Първите няколко опита да използвате празно пространство вероятно ще са доста трудни, ще се изкушавате да го запълните с цвят, текст, символи, по-големи елементи и т.н, но се опитайте да се сдържите. Позволете на празното пространство във вашата визия да говори на потребителите и оставете дизайна си семпъл и изчистен. Понякога наистина по-малкото е повече.

реклама, дизайн

17. Създайте движение

Искате да изобразите скоростта и пъргавостта на вашия продукт, но не можете да се сетите как да го направите на 2D носител като печатната реклама, например? Е, вижте този пример.

Рекламата на мокри кърпички Ajax, изобразява два вида движение - розова течност, която се разлива от чашата надолу, и силно контрастиращ отрязък точно в средата на течността, в следствие от почистването с продукта. Използването на линии, очертаващи дадено движение, изсветляването и сенките в дизайна, помагат да се уловят тези две контрастиращи форми и да се създадат отделни типове движение.

Използването на движение в рекламите помага да се създаде динамичен дизайн върху иначе равни повърхности и носители и да се представи скоростта.

реклама, дизайн

18. Представете посланието си по нов начин

Ако продавате масов продукт, вероятно посланието ви е подобно на конкурентните, така че се стремете да изградите и популяризирате това послание по нов начин.

Extra Gum използват добре познатото твърдение – „дъвките са полезни за вашите зъби“, но го представят по един изобретателен, нов начин. Чрез използването на специфични сенки, подравняване и композиция, Extra успяват да визуализират дъвките като заместител на четката за зъби.

Ако се опитвате да популяризирате идея, която не е иновативна по своята същност, просто не следвайте стъпките на други марки, помислете за нов начин за представяне на посланието и въздействие на потребителите.

реклама, дизайн

19. Създайте си собствен шрифт

Всички знаем колко силни и въздействащи са думите, така че естествено, типографията също е много важна. Имайте предвид, обаче, че типографията не е ограничена само до шрифтовете на вашия компютър. Създаването на собствен шрифт, може да добави персонален щрих към вашия дизайн и да се окаже елементът, който прави рекламата ви открояваща се от останалите.

Вижте тази визия за Nutella. Използването на персонализиран шрифт, който наподобява „изцапване“, отразява игривостта на марката Nutella и създава привличащ вниманието и доста забавен дизайн. Освен това, самият текст е много ефектен.

Така че, помислете за изграждането на ваш, собствен шрифт, който да е уникален и запомнящ се.

реклама, дизайн

20. Бъдете изобретателни с рекламния формат

Много дизайни са направени така, че да визуализират „изскачащи“ от страницата обекти, или пък изглеждат толкова реалистично, че направо забравяте, че са на лист хартия или пък платно. Но какво ще кажете умишлено да привлечете вниманието към факта, че вашият дизайн е върху лист, платно и т.н.?

В този пример, марката за сладолед Kibon много умело използва рекламния носител в своя дизайн, като прилага само две текстури, свързани със сладоледа. Дизайнът се заиграва с формата на продукта и рекламния носител, като създава семпла и същевременно изключително изобретателна визия, която кара хората да се замислят „защо аз не се сетих за това“?

Създавайте дизайни, които придават дълбочина и измерение на рекламния носител.

реклама, дизайн

Очаквайте продължение…

Прочетете още: 30 съвета за рекламен дизайн. Изградете визия, която приковава погледа. Част 3

Add comment


( 0 Votes )