TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

9 примера за успешна външна реклама по време на пандемия

0

Случващото се в момента в цял свят накара много компании да преосмислят маркетинговите си стратегии.

Случващото се в момента в цял свят накара много компании да преосмислят маркетинговите си стратегии. Някои от тях прекратиха своите рекламни активности, други пренасочиха бюджетите към алтернативни комуникационни канали, а най-бързо и успешно приспособилите се се възползваха от ситуацията и използваха външната реклама за да блеснат.

Ето и 9 примера на едни от най-успешните външни рекламни кампании във времена на пандемия:

1. Twitter

За да напомни и мотивира хората да носят маски, Twitter използва публикации на свои потребители в рекламната визия на билборд кампанията си в няколко града в САЩ.

twitter външна реклама

„Обичам маските, най-накрая мога да си говоря сама на спокойствие“

Докато Twitter е една от основните социални мрежи за разгорещени дебати относно Covid-19, тя прехвърли комуникацията навън и успя да създаде една страхотна рекламна кампания, която ни напомня по забавен начин да бъдем отговорни и да носим маски.

 

2. Paddy Power

Ирландската букмейкър компания Paddy Power използва външната реклама, за да предаде едно малко по-различно съобщение - нека подобрим шансовете на нашата здравна система, като си останем този уикенд у дома. Рекламата е семпла, но ефективна и още по-въздействаща, тъй като идва от бранд, от който обикновено не бихме го очаквали.

Paddy Power OOH 1 външна реклама

"Да подобрим шансовете на здравната система!
Останете в къщи този уикенд."

 

2. Outsmart

През април тази година различни компании за външна реклама в Англия дариха билборд позиции за осъществяването на кампания, изразяваща благодарност към лекарите, пожарникарите и други важни служители на първа линия. За целта бяха използвани трогващи съобщения, които още повече въздействаха на минувачите.

Outsmart външна реклама

„В осем довечера аплодисменти за носещите кроксове, висящи стетоскопи и загрижени за пациентите герои.“

 

4. Emily Snacks

Без да подозират за бъдещата пандемия, през септември 2019г. Emily Snacks започва да планира своята първа билборд кампания, която по план трябва да бъде осъществена лятото на 2020г. И въпреки последващите събития, те решават да изпълнят кампанията си като използват хумор и самоирония във визиите на рекламните носители. Един гениален ход, който ги отличава и за който се говори дори на Маркетинг фестивала през 2020г. Ето това е пример за успешна външна реклама!

Emily Snacks външна реклама

"Нашият първи постер изобщо, видян от бегач и един гълъб.
Типично"

 

5. HUN Wine

Пускането на нов продукт през 2020 г. се оказа не толкова добра идея, особено когато той е предвиден за социални събирания и големи събития като фестивали. Марката HUN Wine, обаче, вече се е ангажирала с представянето на пазара на новото си вино в кенче и съответната рекламна кампания.
Така, вместо да прекрати всички дейности, компанията, подобно на Emily Snacks, решава да се самоиронизира във визиите за билборд реклама. Кампанията гръмва в социланите мрежи и популярността на марката се увеличава многократно.

HUN Wine билборди

„Ние щяхме да имаме парти за откриването ни тук. Но никой на можа да дойде.“

 

6. McDonald’s

McDonald's е една от онези марки, които не е необходимо да поставят логото или името си на рекламата - просто е изключително разпознаваема. Това позволи на веригата за бързо хранене да създаде така наречените „отхапани билбордове“ във Франция.

McDonalds core OOH 1 билборд

 

Интересното е, че McDonalds избра да не включва никакъв контекст или препратка към Covid-19. Причината вероятно се крие в това, че по-рано през годината McDonalds Бразилия отдели златните арки в логото си, представляващо социално дистанциране - решение, което хората не приеха добре.

mcdonalds brazil

 

7. Skoda

С връщането на потребителите от Обединеното кралство в търговските центрове в края на лятото (в съответствие с новите правила за Covid), Skoda реши да стартира кампания на дигитални екрани в моловете, за да популяризира новата си гама от SUV автомобили. От решаващо значение е, че кампанията даде възможност на потребителите да взаимодействат с екрани в търговските центрове без да ги докосват, просто чрез жестове с ръце. По този начин те успяха да разгледат превозните средства и дори да резервират да ги тестват.

 

Дигиталните интетрактивни екрани често се използват за увеличаване на взаимодействието и ангажираността с потребителите. Чрез добавяне на безконтактен елемент, Skoda успя да възстанови връзката с потребителите, като същевременно спази и основните правила за безопасност.

 

8. Bumble

Bumble е още една компания, която използва хумора във външната реклама, за да привлече вниманието на преминаващите хора. Брандът умело се пошегува с трудностите да ходиш по срещи и да си намериш половинка във времена на пандемия. Някои от билбордовете гласяха „Прибавете влюбването в списъка с откачените неща, които се случиха през 2020“ и „Намерете бунтар, който си мие ръцете редовно“. Искрящият жълт цвят на Bumble пък, определено хваща окото, подтиквайки всеки да обърне поглед към забавните надписи!

bumble външна реклама

9. The Guardian

Наскоро The Guardian стартира поразителна билборд кампания в Дъблин и Берлин в опит да привлече повече читатели за Guardian Weekly - международното новинарско списание. Художникът Рафаел Алехандро създаде за The Guardian три сюрреалистични сцени, свързани с трите най-нашумели новини в света в последно време – Covid-19, Доналд Тръмп и околната среда. Визиите включват три фрази „Светът е... объркващ/абсурден/в криза“ точно до заглавието „Намери яснота“.

The guardian външна реклама

„Светът е абсурден. Да намерим яснота.“


Тъй като много хора се чувстват преуморени или объркани по темите, отразени в медиите, кампанията ефективно подчертава целта на The Guardian - да осигури балансирана и доверена журналистика.

Прочетете още: Pepsi обмисля използването на билборди в космоса, за да прожектира логото си сред нощното небе, с помощта на сателити

 

Add comment


( 0 Votes )