TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

Twitter превърна реални туитове в реклами, показващи, че това е мястото, където можете да бъдете себе си

0

Платформата представя контраста между нея и другите социални мрежи като Instagram и LinkedIn

Преди няколко години, когато социалните медии започнаха да се появяват, поредица експерти класифицираха всяка платформа на база специфичните атрибути, с които разполага. Тогава LinkedIn се свързваше с по-професионална и работна среда, Instagram бе мрежата за по-професионални снимки, а Google+ беше… хм… всъщност никой наистина не беше наясно как да определи тази социална мрежа.

В ранните си години Twitter се позиционира като микс от всички останали социални медии - място, където хората могат да споделят нефилтрираните си фотографии и мнения по всяка тема, и да бъдат малко по-открити, отколкото в другите платформи.

Днес Facebook се превърна в място, където се споделя огромно количество информация от всеки във всяка секунда. При LinkedIn е почти същото, но разполага с повече ръководители и мислители, а Google+ изчезна. Instagram е идеалното място за селфита и снимки с шикозни напитки, докато се излежавате на плажа или просто си стоите на терасата в хотела и има купища инфлуенсъри.

През цялото това време Twitter остана почти същия и платформата отпразнува своята индивидуалност чрез OOH рекламна кампания, която по същество показва различното поведение на потребителите в отделните социални медии.

Кампанията „Аз в Twitter“ се състои от 31 туитове с опростен дизайн и без излишно брандиране. Те са забавни и илюстрират как хората използват Twitter в сравнение с други платформи. Поставени са на 128 рекламни съоръжения, разпределени в шест метростанции в Ню Йорк и Сан Франциско.

twitter реклама

twitter реклама

Друг потребител споделя как представя себе си в Twitter (дънково яке, вдигнато над главата) срещу LinkedIn (професионално).


Интересното е, че Twitter не разчита само на туитове с изображения за кампанията си и включва няколко туита, съдържащи само текст.

twitter реклама

За да подсили още повече концепцията, Twitter прекрати следването на всички профили (включително основателя на компанията Джак Дорси) и започна да следва само хората, представени в рекламните визии.

twitter реклама

А някои от разбралите за участието им в рекламата на Twitter потребители, споделиха и изненадата си от това, че стават „Twitter известни“.

twitter реклама

Add comment


( 1 Vote )