TZ Niory - шаблон joomla Joomla
Loading...

4 стратегии за социалните медии, които ще ви помогнат да увеличите приходите си с 23%

0

Всичко, което трябва да знаете за ефективно таргетиране на вашата аудитория чрез социалните медии.

40% от населението на света и 69% от хората на възраст 18-29 години са активни потребители на социални медии. Социалните медии направиха революция в начина, по който компаниите комуникират, слушат и се учат от клиентите, подобно на това, което направи телевизионната реклама през 20-ти век.

Маркетинговата стратегия включва идентифициране на целевия пазар, установяване на действия за достигане до него и непрекъснат анализ и корекции. Стратегията за социалните медии, от друга страна, обучава и ангажира вашите клиенти и изгражда лоялност към марката. А развълнуваните и ангажирани клиенти носят 23% повече приходи. Представяме ви четири страни на социалните медии, които всички предприемачи трябва да знаят.

1. Силата на блогърството и content marketing-а.

Според книгата M: Marketing, 78% от клиентите предпочитат да опознаят дадена компания чрез статии, вместо от реклами. Content Marketing-a има шест пъти по-висок процент на реализация в сравнение с други инструменти за социални медии. През 2018 г. възрастните в САЩ са прекарвали средно по 3 часа и 35 минути на ден на своите телефони. Повечето от това време в четене на съдържание. Например, клиентите изразходват 11% от това време за лично усъвършенстване и финансова компетентност. Те искат съдържание за управление на личните финанси и искат да го прочетат.

Ако продавате медицински изделия, трябва да имате статии за всички здравни проблеми, които вашият продукт решава. Ако продавате грим, трябва да публикувате статии от типа „как да…“ за употребата на даден продукт, както и такива за грижата за кожата. Ако притежавате ресторант, пускайте информация за тенденциите при храните, за диетите, здравословното хранене или може би дори планиране на събития.

Преди да стартирате с content marketing-а, разберете от какво биха могли да се интересуват клиентите ви и започнете да пишете. Местните експерти може би ще се радват да ви предоставят информация и статии, защото това е безплатна реклама за тях. Също така, маркетинговото съдържание, свързано с благотворителна кауза има голямо въздействие върху потребителите. 73% от всички клиенти искат да купуват от компании, които са социално ангажирани.

2. Четете и отговаряйте на мнения и оплаквания.

84% от клиентите се доверяват на онлайн мненията и оценките за даден продукт или фирма. Помолете вашите клиенти да оценят вашата фирма. Можете ръчно да проверявате сайтовете или да използвате софтуер за управление на репутацията, за да проследявате онлайн коментарите и отзивите за вашия бранд, продукти и услуги. Реагирайте бързо на коментарите в социалните медии! 53% от клиентите от всички сайтове и 72% от клиентите в Twitter очакват отговор в рамките на един час, според M: Marketing. Социалните медии сега са място номер едно, където клиентите искат оплакванията им да бъдат обработени и отстранени. Никой отговор от ваша страна не може да бъде по-лош от това да не отговорите нищо.

3. Вече не става въпрос само за Facebook.

Всички останали социални медии трябва да се използват въз основа на вашия конкретен целеви пазар.

Двеста и шестдесет милиона души използват LinkedIn всеки месец; 40% от тях - всеки ден. Използвайте го за B2B (от бизнес към бизнес) content marketing! Потребителите на LinkedIn предпочитат по-дълги статии, отколкото тези на други социални мрежи и сайтове. Едни от най-четените статии, са тези с над 1900 думи. LinkedIn също така, има най-висок процент на реализации в сравнение с останалите социални медии.

Откакто Google купи YouTube, той се появява на видно място в резултатите от търсене. Седемдесет и три процента от хората използват YouTube, което го прави един от най-посещаваните от всички форми на социални медии. С видео можете по-добре да предизвикате емоции и вълнение у потребителите. Можете да публикувате инструкции от типа „как да…“ и други полезни видеоклипове. Много големи фирми използват YouTube, за да демонстрират своите иновации и отличия.

Д-р Дре стартира “Beats by Dre”, използвайки социални медии. Instagram е оказал голямо влияние върху популяризирането на бранда, като привлича около 2,5 милиона последователи. 35% от хората използват Instagram. Instagram, подобно на YouTube, е място, където бързо може да развълнувате потребителите.

Сайтове като Twitter и Pinterest имат аудитория от по-малко от 35% от потребителите в интернет. Pinterest е чудесно място за показване на продукти за интериорен дизайн и снимки на почивки, като той би бил полезен за тези сфери на дейност. Twitter е мястото, в което бързо може да отговаряте коментарите на потребителите, без да е необходимо да инвестирате много в медията.

Други сайтове със своите блогове използват комбинация от content marketing и онлайн отзиви. Disney е известен с използването на Disney Moms. Група от 1300 избрани майки получават бонуси, но не заплащане, за да посетят мястото и да пишат за техните преживявания в блога си. Майките пишат за реални проблеми, като справянето с хранителни алергии или какво да приготвят за един ден в парка. Блоговете на трети страни са по-правдоподобни и надеждни.

4. Използвайте данните, за да се учите от тях, да анализирате и да се адаптирате.

Предимство на използването на социалните медии са наличните данни. Можете да използвате показателите на социалните медии, за да прецените нагласите, предпочитанията и тенденциите на целевата ви аудитория. Това например са посещенията, показванията на страниците, степента на отпадане, пътищата на кликовете, процента на реализации и анализа на ключовите думи. Съществуват множество софтуерни програми за изследване на всеки показател.

Използвайте социалните медии стратегически. Уверете се, че познавате целевия си пазар. Използвайте инструментите, за да общувате по интересен, информативен и грижовен начин. Content marketing-ът и отговарянето на онлайн отзивите, са едни от най-важните инструменти в социалните медии. Използвайте наличните показатели, за да усъвършенствате подхода и стратегията си.

Прочетете още: 5 причини, поради които фирмите трябва да инвестират в Google AdWords

Add comment


( 1 Vote )